diumenge, 27 de novembre del 2011

V FIRA DE NADAL, GASTRONOMIA I ARTESANIA


La V Fira de Nadal, Gastronomia i Artesania se celebrarà a les Coves els dies 3 i 4 de desembre. Com el seu nom indica, a la Fira s’oferiran una gran varietat de productes nadalencs, i també una bona mostra d’artesania i de la nostra gastronomia típica de Nadal, com són els cócs i els dolços, així com les “figues albardaes” i les “borraines”. També trobarem pastissets, cócs amb codony i amb mel, prims i farinoses, confitura de moniato, bunyols i ametles ronyoses. I tot açò acompanyat d’una bona xocolata calenta. També trobarem altres productes típics com embotits, patés, formatges, xoriços i llonganisses, bollidets, botifarres, llom adobat, etc. Al mateix temps, els artesans i les associacions i comerços del poble, ens oferiran una mostra d’objectes d’artesania i productes d’altres països: brodats a mà, objectes de fusta d’olivera, artesania en pedra, cabassos i cistells de llata, polseres i arracades, vidre reciclat, centres florals de Nadal, boixets, cortines de macramé, sabó moll i dur, etc. Finalment, trobarem també una mostra de les diverses cases rurals que tenim al nostre terme. 

--- DISSABTE, 3 - FIRA DE NADAL
- 16.00 h Inauguració de la V FIRA DE NADAL, GASTRONOMIA I ARTESANIA.
- Actuació del Grup de Danses Juvenil acompanyat pel Grup de Dolçaines i Tabals de les Coves.
- Tot seguit, inauguració de l’Exposició “COVARXIQUETS” a l’Església Vella. L’exposició estarà oberta al públic els dies 3, 4, 6 i 8, de 17.00 a 19.00 h.
- 18.00 h Demostració de com es fa el sabó de casa a la manera tradicional. Lloc: Plaça Espanya davant de la Casa de la Vila.
- 19.00 h Farem una Xocolata calenta per a tots els assistents a la Fira. Lloc: Plaça Espanya davant de la Casa de la Vila.
- 00:30 h Revetlla a la Pista de la Ravaleta, organitzada per la Comissió Participativa de Festes, amb el grup THE VISSION.

--- DIUMENGE, 4 - FIRA DE NADAL
- D’11.00 a 14:00 h i de 16.00 a 21.00 h Fira de Nadal, Gastronomia i Artesania . Durant tot el dia, a la Plaça d’Espanya i als carrers del nucli antic, es podran visitar les parades de productes d’alimentació i les parades d’artesania.
- 11.30 h Demostració de l’elaboració de formatges de forma tradicional. Lloc: Plaça Espanya davant de la Casa de la Vila.
- A les 12.30 h Desfilada de Capgrossos pel recinte de la Fira acompanyats pel Grup de Dolçaines i Tabals de Les Coves.
- 15.30 h Partit de Futbol al Camp Municipal El Temple entre els equips CD Vinromà i CF La Jana.
- A partir de les 16.00 h visita guiada a la Casa de les Senyoretes de Don Miquel. Cal apuntar-se a l’Ajuntament.
- 17.00 h Audició de Nadales i altres cançons a càrrec dels alumnes del Curs de guitarra a la Plaça del Mercat.
- 18.30 h Música i Nadales en viu, interpretades pel Cor de la Unió Musical Covarxina .
- 21.00 h Clausura de la Fira.