dijous, 10 de novembre del 2011

AGENDA CULTURAL I ESPORTIVA A LES COVES DE VINROMÀ

L’Ajuntament de les Coves ha fet pública aquesta setmana, l’Agenda Cultural i Esportiva, amb una programació d’actes des de l’1 de novembre de 2011 fins al 31 de gener del proper any. Aquesta agenda s’ha repartit casa a casa, però també es pot consultar a través de la pàgina web de l’Ajuntament: http://www.lescovesdevinroma.es/es/node/1155.

Dins de la programació esportiva podem trobar els partits de futbol del CD Vinromà, les partides de frontó dels dos equips del Club de Frontó Covarxins i també les eixides organitzades per les associacions de senderistes locals. A més, trobem altres activitats culturals organitzades per l’Associació de Pensionistes i Jubilats; i també cursos, tallers i viatges organitzats per les associacions de dones i mestresses de casa. La Unió Musical també col·labora en aquesta agenda amb la celebració de la festivitat de Santa Cecília i l’organització del concert de cors i el concert de Nadal. Per la seua rellevància cultural cal destacar el Premi Literari Ramon Ramia, que enguany fa homenatge a la Fundació Docent Privada de les Coves de Vinromà, en el seu 30è aniversari.
Un dels esdeveniments més destacats de l’agenda és la V Fira de Nadal, Gastronomia i Artesania que se celebrarà a les Coves els dies 3 i 4 de desembre. Com el seu nom indica, a la Fira s’oferiran una gran varietat de productes nadalencs, i també una bona mostra d’artesania i de la nostra gastronomia típica de Nadal, com són els cócs i els dolços, així com les “figues albardaes” i les “borraines”. També trobarem pastissets, cócs amb codony i amb mel, prims i farinoses, confitura de moniato, bunyols i ametles ronyoses. I tot açò acompanyat d’una bona xocolata calenta. També trobarem altres productes típics com embotits, patés, formatges, xoriços i llonganisses, bollidets, botifarres, llom adobat, etc. Al mateix temps, els artesans i les associacions i comerços del poble, ens oferiran una mostra d’objectes d’artesania i productes d’altres països: brodats a mà, objectes de fusta d’olivera, artesania en pedra, cabassos i cistells de llata, polseres i arracades, vidre reciclat, centres florals de Nadal, boixets, cortines de macramé, sabó moll i dur, etc. Finalment, trobarem també una mostra de les diverses cases rurals que tenim al nostre terme.

L’agenda també inclou les visites guiades pels carrers del nucli antic i a la Casa de les Senyoretes de Don Miquel, que tindran lloc el dia 8 de desembre.

Tampoc falten dins de la programació els actes nadalencs dedicats als més menuts, com són l’arribada del Pare Noel, la Cavalcada dels Reis i la Cursa Infantil de Sant Silvestre, organitzada per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes.

Finalment, trobem també dins de l’agenda cultural la festivitat de Sant Antoni, organitzada per la Colla de Cavallistes, que enguany se celebrarà el dissabte 14 de gener amb la tradicional entrada de ròssec, benedicció dels animals i encesa de la foguera.

Cal destacar que tota aquesta programació cultural i esportiva ha estat possible gràcies a la participació i al treball de les Associacions locals, així com de la Comissió Participativa de Cultura de l’Ajuntament de les Coves. Ara només falta que tots els covarxins i visitants puguen participar i gaudir d’aquesta programació al màxim.