divendres, 4 de febrer del 2011

L’AJUNTAMENT DE LES COVES APOSTA PER LA FORMACIÓ ADREÇADA A LA CREACIÓ D’EMPRESES EN EL MÓN RURAL.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de les Coves de Vinromà ha apostat al llarg de la present legislatura per la formació dels ciutadans i ciutadanes del municipi. S’han realitzat diverses accions formatives: 4 cursos d’informàtica, 2 d’anglès, 4 de Cures d’auxiliar de geriatria i també diversos Tallers de suport i recolzament als emprenedors.


Bons exemples són el Curs que es va realitzar ja en el 2008 sobre Creació d’empreses,  la Xerrada  “És fàcil crear una empresa en el món rural”, la jornada que es va organitzar des de l’Agència de Desenvolupament local conjuntament amb altres ADL’S de la zona el passat mes d’octubre, en Sant Mateu, on van participar persones del municipi de les Coves.
A fi de donar continuïtat a aquesta iniciativa, proporcionar respostes a les necessitats actuals i donar el màxim suport i les eines necessàries als emprenedors del municipi, l’Ajuntament de Les Coves ha organitzat un Taller sobre com crear una Cooperativa de Treball Associat , per al proper dilluns 14 de març, en el Saló d’actes de la Caixa Rural. El curs estarà impartit per  FEVECTA, i serà gratuït com la resta dels organitzats per l’Ajuntament, mitjançant l’Agència de Desenvolupament Local.
En esta jornada que va dirigida als desempalats del municipi, es treballaran aspectes bàsics sobre una Cooperativa, les seues característiques, els requisits, tràmits de constitució, subvencions i ajudes existents i exemples d’èxit. A més a més, als assistents se’ls entregarà un Manual de Cooperatives i un model de Pla d’empresa. Es  tracta d’una iniciativa que te com a objectiu fonamental el fomentar l’esperit d’emprenedors i que es dispose de la informació i les eines necessàries per a que aquells que  tinguen una idea de negoci, troben una possible fórmula en les Cooperatives de Treball Associat.

També s’han realitzat Tallers de foment de l’ocupació, dins la campanya “Foment de la inserció laboral” de la Diputació Provincial a la que es va acollir l’Ajuntament . Els següents Tallers han gaudit de molt bona acollida entre la població del municipi: Taller d’autoestima i creixement professional, Habilitats socials, On i cóm trobar feina, Elaboració del Currículum Vitae, Entrevista personal, Informació laboral bàsica, Comunicació Verbal i no verbal i Descobrint el teu potencial.
En aquest mes de març han començat també un curs d’Anglès en el que hi participen desocupats i un d’Informàtica d’usuari per a treballadors del sector agrícola.