dijous, 30 de juny del 2011

SEMINARI DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA A LES COVES

El passat dijous 30 de juny es va fer a l’edifici de l’Alberg Municipal de les Coves de Vinromà, un seminari permanent d’aprenentatge en participació comunitària organitzat per Garbell.



L’acte va comptar amb la presència dels membres de Garbell, entre ells, professors de la Universitat Jaume I de Castelló, mestres, membres d’associacions, regidors, agents de desenvolupament local i tècnics de diferents ajuntaments de la província de Castelló. Per part de l’Ajuntament de les Coves van assistir l’alcalde, Jacobo Salvador, el regidor de participació ciudadana durant la passada legislatura, Hèctor Ripollès i la regidora de Joventut, festes i esports, Sílvia Villaplana

Els objectius de la reunió foren analitzar des del seminari procesos i moviments socials actuals, i especialment el coneixement de l’experiència de participació ciutadana a les Coves. Aquesta fou exposada per Hèctor Ripollès que va fer una breu introducció en la que va explicar el fort moviment social que es creà a les Coves arran de l’intent d’ubicació de l’abocador de residus tòxics i perillosos, la posterior creació de la plataforma antiabocador i finalment la formació de l’agrupació d’electors Junts Pel Nostre Poble. Desprès va explicar cronològicament com es van anar aplicant les diferents vies de participació ciutadana que s’han desenvolupat des de l’any 2007 fins a l’actualitat, com les consultes populars, les comissions participatives i els pressupostos participatius. Finalment es va fer un torn de preguntes on es va aprofundir en alguns dels temes explicats i es va qualificar la iniciativa de l’equip de govern de les Coves com a molt positiva.

La reunió va concloure amb un debat on s’analitzaren les característiques del moviment 15M a la ciutat de València, les ferramentes i les estratègies de comunicació i d’acció d’aquest moviment social.