dissabte, 18 de febrer del 2012

PROJECTE EDUCATIU EUROPEU POST MARKS

Possiblement quan s’assabenten de que un grup de dones covarxines representen a tota Espanya en un projecte de la Comunitat Europea, no s’ho creuen.
Açò és cert. Un grup de dones covarxines están col·laborant voluntariament en esta iniciativa. La finalitat és dinamitzar la vida de la dona del món rural i representen a Castelló.

Les ciutats europees que aporten la seua tasca a la “Fundació Tom Jhones” del Regne Unit. Estes ciutats són: Birmingam per Anglaterra, Berlin per Alemanya , Bolonia per Itàlia, Lisboa per Portugal i Castelló per Espanya. 
El director del Museu d’Espai d’Art Contemporani de Castelló coordina el projecte espanyol. Es demana disponibilitat per a viatjar i té una durada de dos anys.
Periòdicament sol·liciten un treball individual, pintat sobre una base de paper especial on representen una obra personal, fruit d’una experiència d’introspecció o una vivència passada i escriure el seu significat. Tan bon punt estan preparats, el coordinador els envia a una de les ciutats participants que li ordene la Fundació per a ser exposats al públic.
Quan estan els treballs reunits, sorpren la varietat de tècniques emprades i les diferents imatges plasmades per a expressar les idees escollides individualment.
Ací també rebrem la visita de les dones extrangeres participants i les seues obres gràfiques que seran exposades a fi d’admirar-les.
Fruit d’esta relació d’amistat i treball creatiu, ha sorgit una iniciativa per part d’Amparo. Ella ens ha proposat fer activitats artístiques paral·leles a l’anterior projecte.
Amparo és una dona admirable. És sumament generosa, creativa, treballadora, culta, bolcada en els altres… Es podrien seguir nombrant més qualitats però, és humil i no desitja que hom parle d’ella.
Bé, Amparo va posar a la nostra disposició el complet taller que té a sa casa. Va adquirir material per a natros i ens dirigix els treballs de ceràmica de pasta roja, blanca i gres. Allí ens reunim i donem forma a les idees de cadascuna.
Estem molt motivades i contentes de les nostres obres. A més a més, coincidim totes a afirmar que el millor resultat d’este projecte europeu, és la magnífica relació d’amistat i afany d’aprendre noves tècniques artístiques per part nostra.
Falta dir que hem decidit transmetre, entre natros, les manualitats que sabem fer. Som alumnes i mestres alhora.

Angelita Escoí Nos

Article publicat per Angelita Escoí a la pàgina 31 del periòdic local Tossal Gros núm: 140: http://www.tossalgros.es/140/140031g.pdf

  • Visita a les Coves de les dones estrangeres participants el 10 de febrer de 2012.